четвер, 1 березня 2018 р.

Майстер-клас з виготовлення суші в бібліотеці!

     Японія- дивовижна країна, яка притягує та манить нас європейців своєю незвичною і особливою культурою. І хоча рік Японії минув, але ми продовжуємо вивчати цю екзотичну країну. 23 лютого  Мирненська бібліотека перетворилася на маленький острівок великої Японії! І все завдяки нашим постійним відвідувачам – працівникам Мирненського ліцею та дорогій і вправній господині Оксані Голиш, яка підготувала та провела майстер-клас з приготування суші, під час якого вона поділилася власними секретами, аби страва вийшла смачною і красивою.
       Під час майстер -класу присутні ознайомилися із рецептами й технологією приготування. Зокрема дізналися деякі кулінарні секрети, а саме – який вид рису вибрати і як його правильно зварити, які можуть бути інгредієнти для суші та як їх нарізати.
       Всі уважно слухали й слідкували за процесом приготування суші п’яти видів: з лососем, крабовими паличками, авокадо, з льоном, в кунжуті. Потому мали можливість особисто приготувати японську страву. Треба сказати, що правильно закрутити та нарізати роли – виявилося завданням не з легких. Та під пильним оком Оксани Сидорівни та її помічниці Катрусі Голиш це вдалося кожному.
       Під час заходу присутнім в цікавій формі Оксана Глудик, Оксана Смолій, Людмила Глудик, Вікторія Лукомська та Руслана Драганчук презентували інформацію про історію походження суші; про види сушей; про відмінність ролей, сушей і макі; про різновидність макі та що їдять та п’ють з суші. Надихала бібліотечних кулінарів японська музика, яка ніби переносила нас в дивовижний світ Японії.
      На завершення майстер-класу всі присутні могли посмакувати приготовленою стравою та поділитися отриманими враженнями.
     Велика подяка за сприяння у проведенні заходу директору Мирненського ліцею Юлії Степанюк!
      Дякуємо майстру своєї справи - Оксані Голиш, яка так цікаво і доступно подала всю техніку виготовлення за досить короткий час. Було цікаво і СМАЧНО!!!




















Немає коментарів:

Дописати коментар