понеділок, 29 травня 2017 р.

Святковий концерт до храмового свята в селі Мирне «Село, моє село!»

     22 травня у день перенесення мощей святого Миколая Чудотворця, в народі ж кажуть -"літнього" Миколи в селі Мирне відзначали  храмове свято.
   За доброю традицією в Мирненському будинку культури було організовано святковий концерт, який розпочався «Козацького маршем» у виконанні мирненським аматорським хором.
     «Ми хлібом -сіллю радо Вас вітаєм, в нім пахощі і сила Мирнівських ланів» ,  з такими щирими словами було вручено  коровай сільському голові Петру Корнійчуку,  який   привітав усіх присутніх зі святом та побажав міцного здоров’я, злагоди, миру та добробуту родинам.
    Понад 100 учасників концерту подарували глядачам високий рівень мистецького виступу, представлений 27 номерами концертної програми, яка цьогоріч була дуже різноманітною: яскраві танцювальні та гумористичні номери, розмаїття народної  музики та незабутні виступи вокалістів.
   Зі сцени лунали, зігріваючи душу мелодії учасників зразкового ансамблю народної музики під керівництвом Вікторії Ковальчук, та музичного квартету у складі Михайла Таргонія, Вікторії Ковальчук, Наталії та Світлани Ярмолюк. Особливу атмосферу створили  пісня у виконанні мирненського  аматорського  хору  під керівництвом Віктора Зданюка «Село над рікою» , яка супроводжувалася відеокліпом  про краєвиди рідного села, змонтуваного  бібліотекарем Русланою Драганчук та пісня «Летіли журавлики»  присвячена воїнам Костопільщини, які віддали своє життя  захищаючи Вітчизну на Сході України. Дзвінко лунали пісні у виконанні  вокального гурту «Мирнівчани»,  сусідів-аматорів з Данчимістського клубу та гостей села Борщівка – гурту  «Борщів’янка». Гарні веселі настрої своїми хореографічними виступами передали  вихованці Костопільської школи мистецтв та учасники танцювального колективу під керівництвом Катерини Володько.  Гучними аплодисментами зустрічали та проводжали запальний «Український гопак »  у виконанні аматорського  народного танцювального  колективу  «Веселка» під керівництвом Людмили Озарчук. Свої святкові вітання  привезла мирнівчанам солістка районного будинку культури Людмила Вариниченко.
   Родзинкою заходу стала танцювально-патріотична композиція «Ми не хочемо війни», яку виконали учні початкових класів під керівництвом Оксани Лотоцької.

    Концерт пройшов під бурхливі оплески глядачів, тих, хто не байдужий до прекрасного, до мистецтва і підтримує творчість наших місцевих талантів.




Немає коментарів:

Дописати коментар