неділю, 12 березня 2017 р.

Майстер клас з виготовлення ляльки-мотанки

Українська лялька-мотанка – унікальне явище,яке залишили нам у подарунок наші предки. У назві ляльки-мотанки криється її суть: цю ляльку не в’яжуть і не шиють,її тільки мотають.
10березня  в рамках Тижня української  культури у Мирненській публічно-шкільній бібліотеці було проведено для працівників Мирненської загальноосвітньої школи майстер-клас з виготовлення ляльок-берегинь під керівництвом місцевої майстрині Любові Борейчук, яка не тільки ділилася своєю майстерністю, демонструючи процес, а й розповіла про призначення ляльки мотанки в житті української родини. Ляльку-мотанку і досі вважають надійним оберегом, адже вона – берегиня, зроблена своїми руками, одягнена у все домашнє, містить позитивну енергетику найдорожчої людини.
Вона повертає нас до своїх обрядів, до всього рідного…
Поцес створення ляльки-мотанки виявився трудоємким, але таким приємним. Особливо коли бачиш результат своєї праці. Недарма Любов Федорівна наголосила, що кожна створена власноруч лялька дуже подібна на свою господиню. Про це ми переконалися коли були готові наші вироби, що не абияк нас потішило. Дякую нашій наставниці талановитій майстрині Любові Федорівні за чудовий майстер клас, за можливість відчути себе справжніми майстринями та творцями прекрасного. Зазначу, що всі створені власноруч ляльки –берегині будуть передані в подарунок друзям з Попаснянщини в рамках патріотичної акції «Обереги єднання – патріотам Попаснянщини».
Дуже добре, що створення ляльок-мотанок знову посідає значне місце в нашому житті. Берегиня, зроблена власними руками, оспівана піснями, одягнена у домашнє, рідне, містить потужну позитивну енергетику, яка надійно захищає родину. Не забуваймо традицій предків. У них – наша сила.




















Немає коментарів:

Дописати коментар