четвер, 17 грудня 2015 р.

Новий рік не загорами (Майстер -клас з виготовлення новорічної витинанки)

“Небесний дар-творити диво це!
         І витинанка, як душа народу.
         В мініатюрі диво-деревце
    Несе душі і серцю насолоду.”

     Скоро Новий рік та Різдво. Хочеться прикрасити дім, як це робили ще наші бабусі. Створити святковий настрій. Згадайте, яке особливе відчуття охоплює вас, коли на вікнах будинків, вітринах магазинів, з’являються сніжинки. Але наклеювати на скло можна і різноманітні картинки з паперу. Як це зробити, навчали на безкоштовному майстер-класі “Новорічна витинанка” в Мирненській публічно-шкільній бібліотеці-філіалі. Бібліотекар Драганчук Р.Я.  запросила всіх бажаючих за стіл, до роботи. Але перед початком майстер-класу вона ознайомила присутніх з історією української витинанки. 
     Кожен з учасників майстер-класу мав змогу вибрати собі роздруковане зображення з новорічною тематикою. Для одного це св. Миколай та янгелята, для іншого-традиційні новорічні іграшки, ялинки, новорічні пейзажі та ін.
    Працювали  з готовим зображенням. Прорізали  ножицями папір чітко по лініях. Вирізаний візерунок наклеювали на кольоровий папір і витинанка готова.
     Сказати правду-це справжній релакс. Творча діяльність заспокоює нерви, а коли вона ще й колективна-тим більше. Звісно, сьогодні маємо величезний вибір новорічної атрибутики, яка здатна спустошити наші гаманці. Але річ зроблена своїми руками – це завжди щось особливе і неповторне.
Майстер-класи завжди дарують яскраві емоції та чудовий настрій.










Немає коментарів:

Дописати коментар