середу, 16 грудня 2015 р.

Всеукраїнський тиждень права

       Кожен тематичний тиждень у школі – це можливість почути щось нове  і захоплююче із будь-якого шкільного предмету чи сфери життя.
 З 7 до14  грудня у Мирненській  ЗОШ  проходив  насичений  і повчальний Всеукраїнський тиждень права,  який вміло організувала і підготувала вчитель права Глудик Л.І. Всі учні школи активно включилися в роботу Тижня, адже заходи розроблені для кожної шкільної вікової ланки.
     «Вчимо права дітей, граючись!», саме так наймолодші школярі мали змогу ознайомитися з основними правами дітей за допомогою розмальовок.    Учні 5 - 6 класів змагалися під час  казкового  правознавчого  турніру «Права дітей у казках», у якому з невеликим відривом  перемогу  здобули учні 6 класу.

     В рамках тижня  було проведено анкетування для учнів 7-8  класів – «Чи знаєш ти свої права?» Цікаво і творчо провела Людмила Іванівна Всеукраїнський урок права  для учнів 8 класу на тему: «Що ти знаєш про свої права?».


   Свої знання та творчість учні основної та старшої школи змогли показати під час проведення правового брейн-рингу «Права та обов’язки громадян України. Діти та їхні права». Зокрема, команди  змагалися у конкурсі на кращу правову газету та знання прислів’їв та висловів на правову тематику та ін.  

   Крім того, протягом тижня учні 9-11 класів  підготували інформаційні бюлетені - повідомлення : «Хуліганство» , «Крадіжка» , «Кримінальна відповідальність неповнолітніх». 
      Цікавим заходом став конкурс віршів на правову тематику  серед учнів 7-8 класів, в якому перемогу здобула учениця 8 класу Прокопчук Наталія з своїм віршем «Права людини».

    Доповнив  Тиждень права, підготовлений бібліотекарем Драганчук Р.Я. інформаційний куточок «Орієнтир у правовому полі», де  учні мали змогу ознайомитися з основними правами дітей, переглянути нормативно- правову базу -  Конституцію України, Декларацію прав людини(адаптованої для дітей), Конвенцію ООН про права дітей.

     Підсумки проведеного тижня, нагордження переможців і активних учасників було підведено на загальношкільній лінійці наприкінці тижня. 

Немає коментарів:

Дописати коментар