пʼятниця, 16 січня 2015 р.

Нова книга нашої бібліотеки
Волинський Кобзар / уклад. П. М. Кралюк. - Острог : Вид-во Нац. у-ту "Остроз. акад.", 2013. - 212 с. : іл.
У книзі розповідається про перебування Тараса Шевченка на Волині в 1846 році, про відображення в його творчості волинської проблематики. Окремо вміщені уривки творів та окремі твори (поема й повість «Варнак»), у яких згадуються волинські реалії.
У першій частині книги вміщені уривки творів та окремі твори Т. Шевченка, в яких згадуються волинські реалії. Ця частина розбита на розділи: «Почаїв», «Берестечко», «Пересопницьке Євангеліє». Розділ «Почаїв»  включає поеми «Слепая», «Сліпий», «Петрусь», «Невольник». У розділі «Берестечко» – твори «Великий льох», «Ой чого ти почорніло…», «Варнак» (поема і повість). Розділ «Пересопницьке Євангеліє» містить археологічні нотатки «Переяслав».
Друга частина видання – це монографія укладача книги Петра Кралюка про перебування Т. Шевченка на території Волині. Ця частина носить назву «Шевченко на Волині: подорож і рефлексії». Укладач в своїх роботах трактує образи Волині та Поділля у творах Т. Шевченка, прокладає ймовірні маршрути його мандрівки Волинською землею, розповідає про перебування Кобзаря у Почаївській лаврі. На завершення він подає перелік літератури, яка підтверджує перебування Тараса Григоровича на Волині у 1846 році.
Книга розрахована на широке коло читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар