середу, 26 квітня 2017 р.

Час минув, а біль – залишився

   31 рік минув від дня, з якого розпочалось нове літочислення для України і всього людства. Пізно вночі, коли й сама весна притихла від колискової синьоокого Полісся, заревом вирвався з обіймів пітьми вогонь. Сповиту материнськими обіймами тишу пройняв вибух. Неначе збулися пророчі слова святого Івана Богослова, наведені у кінці Вічної Книги:«… велика зоря спала з неба, палаючи, як смолоскип. А ймення зорі тій Полин…». 
   Про Чорнобильську катастрофу написано силу-силенну книг, альбомів і статей, багато з яких має наша бібліотека. В них автори прагнули віднайти істину у висвітленні головної її теми - здолання атомного лиха. І ця істина – незаперечна. Завітавши до нашої бібліотеки, кожен відвідувач зможе ознайомитись з книжковою виставкою-хронікою «Попіл Чорнобиля стукає в серце», щоб більше поглибити свої знання.
   Також для школярів Мирненської загальноосвітньої школи в б бібліотеці організовано кінолекторій «Чорнобиль! Його забути не дозволяє його майбутнє», де відвідувачі мають змогу переглянити документальні фільми про цю страшну для всього людства трагедію.





Немає коментарів:

Дописати коментар