середу, 27 квітня 2016 р.

Чорнобиль не має минулого часу (до 30-річчя від дня Чорнобильської трагедії)

  30  років тому світ схвилювала наймасштабніша техногенна катастрофа, що сталася на Чорнобильській АЕС. Цю трагедію неможливо стерти з пам’яті. Адже її наслідки ми досі відчуваємо у власному житті.
Чорнобильська трагедія – одне з найстрашніших лих не тільки для України, а й для усього людства. І волею долі епіцентром ядерної аварії стала саме наша багатостраждальна українська земля.
        Кожного року ми повертаємося пам'яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.
    З метою виховання небайдужості до минулого і майбутнього своєї держави, співчуття до чужого болю як до свого, до загальнонародного болю як особистого, почуття любові до людини, землі, держави в Мирненській публічно-шкільній бібліотеці було розгорнуто  виставку-пам'ять «Стривожений дзвін Чорнобиля» та організовано для учнів Мирненської загальноосвітньої школи відео-перегляд документальних фільмів про Чорнобильську катастрофу.

     Ми всі повинні пам'ятати, що трагедія, яка сталася 30 років тому, має бути пересторогою для людства, уроком не тільки для нинішнього покоління, а й для майбутніх поколінь.





Учні представили свої стіннівки про ті страшні часи.



Немає коментарів:

Дописати коментар