середу, 4 листопада 2015 р.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2015

   З 1.10 по 31.10 в Мирненській публічно-шкільній бібліотеці -філіалі пройшов Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек.  Для читачів бібліотекарем Драганчук Р.Я. був представлений інформаційний стенд з даної тематики, та підготовлена  виставка-огляд тематичних папок «Цей дивний світ - бібліотека».
       Для учнів 1 класу була проведена бібліоекскурсія «Знайомство з бібліотекою». Бібліотекар ознайомила дітей з книжковим фондом бібліотеки, провівши захоплюючу мандрівку книжковими та тематичними виставками представлені для молодших школярів. Також діти ознайомилися з правилами користування книгою та бібліотекою.
  Цікавим доповненням екскурсії стала захоплююча вікторина «Відгадай казкового героя» та аукціон загадок.
     Школярі початкової ланки прийняли участь у  літературно-музичній   вікторині  «Чи знаємо ми українські пісні», а для учнів середньої ланки була проведена віртуальна екскурсія «Найкращі бібліотеки світу».
       Повчальним і цікавим виявилося бібліотечно-бібліографічне занняття з учнями 3 і 4 класів  «Каталоги і картотеки нашої бібліотеки».  Підчас цього заняття бібліотекар не забувала про патріотичне виховання читачів. Завданням учнів було якнайшвидше віднайти карточки з описом книг творів відомих українців – Т.Г.Шевченка, Лесі Українки, І.Я. Франка та інших. Діти залюбки знаходили потрібні книги за каталогом та розповідали що вони знають про цього автора.
   З старшими читачами був проведений майстер клас по створенню буктрейлерів «Наш перший буктрейлер про українську книгу».
Протягом місяця в бібліотеці діяли:
·        виставка – інсталяція "А ми Вам бажаємо...»,  на якій всі бажаючі записували  найщиріші, найпалкіші слова побажань бібліотеці.
·        книжкова виставка «Це моя Україна, це моя батьківщина».
·        виставка- подорож «Козацькими стежками: «Де козак, там і слава».
·        книжкова  виставка «Царство української книги».

    Також бібліотека долучилася до проведення традиційного Осіннього шкільного балу. Бібліотекар, зокрема займалась пошуком сценаріїв,музичного оформлення театральних номерів та моделюванням костюму з підручних матеріалів для учнів 7 класу, який носив назву «Космічна загадка».







Немає коментарів:

Дописати коментар