пʼятницю, 13 лютого 2015 р.

            З 1.02 по 28.02. 2015 р. в Мирненській загальноосвітній школі проходить правовий місячник. Мирненська публічно-шкільна бібліотека бере бепосередню участь в цих заходах. Так, зокрема, бібліотекарем підготовлено книжково-інформаційну виставку “Держава — право, закон”.
           10 лютого в бібліотеці в рамках правового місячника бібліотекарем був проведений тренінг для учнів 9-11 класів “Вибір професії - відповідальний крок у житті людини ! ". На тренінг були запрошені студентки національного університету “Острозька академія”.
Бібліотекар зазначила присутнім, що вибір професії – відповідальний крок у житті людини. Тому професію слід обирати свідомо, з урахуванням нахилів та здібностей, особистих і громадських інтересів і запропонувала при виборі професії використати формулу ”хочу – можу – треба”.
           “Хочу” – це те, що вас зацікавлює у професії.
Можу” – це ваші здібності, можливості, стан здоров’я, що потрібні для обраної професії.
Треба” – попит на обрану професію на місцевому та регіональному ринку праці.
Слухачам тренінгу запропоновано проаналізувати отримані відповіді. Якщо тричі повторюється одна і та ж професія – вибір зроблено правильно. Адже відомо, що коли людина працює із задоволенням, вона не помічає часу і втоми. Якщо обрана професія приносить задоволення, тоді Ви – щаслива людина.
         Для кращого сприйняття інформації учасники заходу переглянули мультимедійну презентацію “Вибір професії”.
         Запрошені гості — студентки гуманітарного і економічного факультетів національного університету “Острозька академія” Котелюх Ірина та Драганчук Ольга запевнили всіх присутніх , що набути професію без навчання не можливо. Також презентували свій вуз, розповіли про про переваги навчання у ньому, також поділилися досвідом здачі зно та ознайомили з проблемами з якими вони зіткнулися при вступі до університету.
         Також бібліотекар для учасників заходу підготувала і презентувала інформаційну виставку “У колі сучасних професій”, на якій представлена інформація про всі навчальні заклади Рівненщини.






1 коментар: