четвер, 29 червня 2017 р.

Творча майстерня "Творити красу - покликання душі"

   3 червня Мирненська публічно-шкільна бібліотека-філіал приймала в себе шановану гостю депутата Рівненської обласної ради Ксенію Павловську, яка завітала до бібліотеки в рамках проекту «Інтелектуальне село». Також на заході були присутні директор Костопільської ЦС ПШБ Іван Степанюк та головний методист Костопільської ЦС ПШБ Антоніна Захожа, директор Мирненської ЗОШ Олена Фесюк, завуч по виховній роботі в Мирненській ЗОШ Алла Мишкевич та юні й дорослі користувачі бібліотеки.
      Зустріч пройшла у форматі творчої майстерні «Творити красу - покликання душі». Зворушливою піснею « Село над рікою» присутніх привітав народний аматорський вокальнийгурт «Мирнівчани». Гості заходу за допомогою відео презентації познайомилися  з талановитою та творчою родиною Пінчуків, майстерні вироби яких було представлено на однойменній виставці «Творити красу – покликання душі».
     Представниця творчої родини Пінчуків Любов Борейчук (дівоче – Пінчук) – народна майстриня, поетеса-аматорка провела майстер - клас по виготовленню ляльки –мотанки з паперових серветок. До створення ляльки -мотанки долучилися не тільки діти, а й дорослі з великим задоволенням під умілим керівництвом Любові Федорівни створювали свої власні ляльки- мотанки. Пані Ксенія з великим натхненням взялася до справи й також створила свою оригінальну ляльку-мотанку, пізніше вона призналася, що це була її перша створена власноруч лялька, і дуже приємно що наша бібліотека трішки причетна до цього.
    Талановита людина талановита у всьому, зазначила бібліотекар Руслана Драганчук та продемонструвала власну відео поезію на вірш Любові Борейчук, яка пише під милозвучним ім’ям Палагія Русич «Україна – милий, рідний край».
     По завершенню заходу за чашкою чаю дорослі учасники мали змогу блище поспілкуватися з народним депутатом та поділитися своїми проблемами та здобутками. А для найменших учасників заходу в бібліотеці було організовано солодкий стіл, де дітки залюбки ласували солодощами та ділилися враженнями.
    Звичайно надіюся на перемогу, але згадуючи захоплюючі погляди та щасливі обличчя учасників творчої майстерні, вкотре переконуюся:
Навколо всім відомо здавна,
Який наш край прекрасний славний.
І великі і малі,
Всі творять тут, на Мирненській землі!
     І особлива подяка у підготовці та проведенні цього заходу – директору та педагогам Мирненської ЗОШ, колективу гурту «Мирнівчани», а також народній майстрині і просто чудовій людині Любові Борейчук!



















Немає коментарів:

Дописати коментар